Een auto huren in Bordeaux

Wijn, zon, zee en strand, wat wil je nog meer? In Bordeaux vind je het allemaal! Deze prachtige stad in Gironde, Aquitaine heeft je ongelooflijk veel te bieden, tijd om er eens een kijkje te gaan nemen dus! Grote pleinen en oude luxueuze gebouwen zullen je mond doen openvallen terwijl je op een terrasje in de zon geniet van een heerlijk glaasje wijn! Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om tal van musea te bezoeken om meer te leren over deze prachtige streek en stad!

Rondom de stad Bordeaux heb je even goed ongelooflijk veel dingen om te bezichtigen. Beschik je over een auto dan heb je geluk want een eindje buiten de stad heb je prachtige stranden en natuur om uren te vertoeven en volledig tot rust te komen. Daarnaast kan je tal van wijngaarden bezoeken en heerlijk genieten van een kleine degustatie terwijl je kuiert langs de immens uitgestrekte druivelaars! Indien je houdt van de Franse cultuur of er nog geen kennis mee gemaakt hebt is Bordeaux zeker een must!

Bezienswaardigheden in Bordeaux

In de stad zelf is er ongelooflijk veel te doen. Zo kan je een van de vele citadellen of kathedralen bezoeken zoals de Citadel van Blaye, gebouwd in de 17e eeuw om te stad te beschermen tegen aanvallen, met in de buurt Fort Pate en Fort Medoc waar dagelijks rondleidingen worden gegeven! Of bezoek de Cathedrale Saint Andre in het zuiden van de oude stad met oorspronkelijke delen uit de 12e en 15e eeuw en een prachtig versierde hoofdingang! Mis de kans om dit vleugje geschiedenis uit Bordeaux op te snuiven zeker niet!

Daarnaast zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in de stad, zoals Port de la Luna, het oude deel van de stad dat zich bevindt tussen de Place de la Victoria de Place de la Comédie Place Pey-Berland en de Garonne. Dit gebied staat vol oude gebouwen en er heerst een prettige sfeer vol cultuur. Bezoek zeker ook het Quartier St. Pierre, een wijk in het centrum van de stad vol grote prachtige pleinen met onder meer de ‘Fontaine des Trois-Grâces’ op het plein Place de la Bourse.

Rondom de stad

Ook rondom de stad valt er ongelooflijk veel te beleven zo is er het Réserve Naturelle de l’Etang de Cousseau waar je volledig tot rust kan komen op de tal van wandelingen naast het water. Voor de avonturiers is het ook mogelijk de Dune du Pilat te beklimmen, de hoogste duin van Europa, zeker geen lachertje maar op de top zal je beloond worden met een adembenemend 360 graden panoramische zicht over de Atlantische oceaan! Eenmaal boven kan je de hele lengte ven de duin bewandelen, bijna 3km lang!

Voor zij die het liever rustiger aan doen zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden! Rondom Bordeaux vind je namelijk tal van prachtige stranden! Zo heb je het Plage Centrale, een lang en breed strand aan de kust van de Atlantische oceaan! Ideaal om te zonnebaden terwijl de kinderen, of jezelf uiteraard, in het water afkoelen! Maar daar stopt het niet, er is ook Plage de la Hume,Plage de l’Amelie, Plage de l’Horizon en zoveel meer. Een mooie afwisseling met het verkennen van de stad dus!

Hoe te bereiken

Bordeaux is zeer makkelijk te bereiken, zo’n 10km ten westen van de stad ligt het Bordeaux Airport, in Mérignac. Van hieruit kan je makkelijk een auto huren of het stadscentrum bereiken en van daaruit een eigen wagen huren om je zo makkelijk in en rondom de stad te verplaatsen! Indien je niet met je eigen wagen tot in Bordeaux kan komen is dit zeker een must, zo hoef je niet met je bagage rond te zeulen en kan je lekker doen wat je wilt! Let wel op als je gaat degusteren uiteraard!